Tromboză venoasă profundă

Tromboză venoasă profundă

Deep vein thrombosis
Deep vein thrombosis
Ce este tromboza venoasă profundă

În cazul în care fluxul de slab sau dezordonată de sânge apare, de obicei, tromboza venoasă profundă, care este compus din fibrină și celule rosii din sange, cu relativ puține trombocite. Tromboza cauzate de factori de coagulare activate la nivel local se acumulează din cauza expunerii reduse la anticoagulant natural în sânge. Tromboză venoasă începe, de obicei, în cazul în care este întârzierea cea mai pronunțată în buzunarele valva si la locul de prejudiciu vene și poate fi, de asemenea, cauza de deteriorare a endoteliului prin sângele cateter stază, dupa o interventie chirurgicala, ședința prelungită cu picioarele redus (șoferii de camioane, zbor cu avionul) , pe cale orală de contracepție. Acumularea de trombocite în adâncurile sinusurilor valvulare sunt de obicei începutul trombozei venoase mai. Tromboza venoasă profundă apare cel mai frecvent la nivelul sinusurilor venoase ale unui mușchi de vițel. Tromboză venoasă profundă poate apărea, de asemenea, în alte vene ale membrului inferior, venele femurale. Piciorul stâng este mai vulnerabilă la apariția trombozei și fără tratament 15-20% dintre pacienții cu tromboză venoasă profundă proximală suferă de embolie pulmonară. În cazul în care cheag, care este creat prin acumularea de coagulanți sânge, crește într-o asemenea măsură să se eliberat din pereții venelor, el creează tromb călătoresc cunoscut ca un embolus, care poate provoca un atac de cord sau accident vascular cerebral. Acesta este, de asemenea, folosit ca un termen tromboflebita, tromboza, deoarece este întotdeauna însoțită de inflamație a venelor sau flebită.

Simptomele de tromboză venoasă profundă

Majoritatea pacienților cu tromboză venoasă profundă, nu au nici un simptom, dacă nu există o boala acuta care se poate dezvolta în termen de câteva ore la 2 zile atunci când există durere pronunțată care calmeaza ca scade proces acut. În cazul venelor inflamate, vena afectată poate fi simtit cu unghia ca o îngroșat și greu. Umflarea membrelor apare ca urmare a obstructiei fluxului de sange de inflamatie trombului, perivascular sau prin obstrucția de țesut limfatic. Obstrucție de lungă durată a fluxului de sânge în vene poate provoca cangrena venos. Timpul mersului pe jos și în picioare apare durerea cauzata de tromboza venoasa profunda. Durerea este redusă în cazul în care picioarele sunt ridicate. Durerea cauzata de maxim tromboză venoasă profundă apare la îndoire glezna cu genunchiul întins. Aceasta durere este numit semn Homan.

Diagnosticul de tromboză venoasă profundă

Cea mai bună metodă pentru diagnosticul de tromboza venoasa profunda este venografie ascendentă sau angiografie, dar metode neinvazive sunt mai frecvent utilizate, cum ar fi pletismografie pentru a masura efectele de obstrucție venos a fluctuațiilor normale în volum și rezistență electrică de la picioare sau Doppler pentru examinare a caracteristicilor morfologice și hemodinamice ale fluxului de sange prin vene. Angiografia este o metodă în care lichidul de contrast observate injectat in venele de la extremitati. Diagnosticul trombozei superficiale se bazează pe prezentarea clinica si examenul fizic, și în același timp, putem observa dacă este vorba de blocaj arterial sau venos acut profund. Acut tromboza profunda prognosticul venoase, în cele mai multe cazuri nu poate fi stabilită pe baza tabloului clinic, Homan semn sau edem, dar putem cu metode neinvazive sau angiografie. În cazul în care diagnosticul de tromboza venoasa profunda nu este confirmat și nu începe cu un tratament, care poate provoca moartea din cauza embolie pulmonara.

Factorii de risc pentru tromboza venoasă profundă

Pentru a reduce dezvoltarea de complicații tromboembolice, este important să se cunoască factorii de risc și în conformitate cu le dea tratament adecvat pacienților și reducerea mortalității care însoțește aceste condiții. Cu tendința de îmbătrânire a dezvolta creșteri tromboză venoasă profundă, deoarece venele soleal cu inaintarea in varsta pierde elasticitatea lor și răspândirea lor încetinește fluxul de sânge. Dacă am exclude riscul de a dezvolta boli tromboembolice în timpul sarcinii la femeile tinere, atunci este o reprezentare a trombozei venoase profunde aceeași pentru ambele sexe, lucru confirmat de rezultatele studiului pulmonare emboli autopsie, în conformitate cu care ambele sexe sunt reprezentate în mod egal. In timpul sarcinii, există un risc crescut de tromboembolism, datorită utilizării terapiei estrogen. Apariție a trombozei venoase profunde la femeile care primesc tratament cu estrogeni de 3-10x mai mare decât la femeile care nu consuma estrogeni exogeni. Este, de asemenea un risc crescut la femeile care iau contraceptive orale produse cu conținut de estrogen, ca terapie de estrogen a cancerului de prostata la barbati. Imobilitate din cauza spitalizare sau obezitatea afectează în mare măsură apariția tromboembolismului. Frecvența de tromboza venoasa profunda si embolie pulmonara este de două ori mai mare la pacienții obezi. Pacienții care sunt mai vechi de 30 de ani, cu boli de inima de orice fel au de patru ori riscul de tromboză venoasă profundă și embolie pulmonară, riscul de a dezvolta complicatii tromboembolice creste daca boala de inima este mult mai dificil. Riscul de a dezvolta tromboza apare la pacientii cu boli maligne, în timp ce riscul de embolie pulmonara este de până la de 2-3 ori mai mare la persoanele cu cancer, tromboza venoasă profundă apare la pana la jumatate din pacientii cu cancer pancreatic. Trauma este unul din factorii importanți de dezvoltare a trombozei venoase profunde si a embolismului pulmonar independent de site-ul de prejudiciu și de vârstă. Tromboză venoasă profundă apare la 30-80% dintre pacientii spitalizati din trauma. În trauma vârstnici care duce la embolie pulmonara este principala cauza de deces. Cel mai mare risc de a dezvolta cheaguri de sânge la pacienții cu o fractură de picior mai scăzută urmată de fracturi pelvine fracturi ale coloanei vertebrale, arsuri și traumatisme ale toracelui și capului. Infecție postoperatorie este un alt factor de tromb ca bacterii gram-pozitive pot provoca direct formarea de cheaguri de sange, de asemenea, cauze de trombului poate fi bacterii endotoxine și gram-negativ.

Tratamentul trombozei venoase profunde

Medicamente anticoagulante eficiente în prevenirea trombozei dacă sunt aplicate în mod corespunzător, atunci când vine vorba de medicamente anticoagulante venoase tromboză nu joacă o importanță-cheie în tratament, deoarece rolul minor al trombocitelor în patogeneza bolii. Mersul pe jos este unul dintre factorii importanți în venos returnarea și reduce posibilitatea de tromboză. Pentru tromboza venoasa profunda sunt utilizate și ciorapi pneumatice și alte dispozitive pentru compresia automată a vițeilor, cu scopul de a se întoarce sange la inima. Anticoagulant cu heparină este tratamentul de prima linie de tromboză poplitee sau vene proximale picioarelor. Anticoagulant oral cu warfarină începe a doua a treia zi a tratamentului cu heparină. Trombolizna Terapia consta din sistem fibrinolizei care menține fluxul de sange, cu degradarea fibrinei agregate. Pacienții cu tromboză venoasă profundă, în care există o contraindicație pentru candidați anticoagulante pentru blocarea terapeutic vena cava inferioara, fie direct, fie prin utilizarea de dispozitive intraluminale, și pentru a preveni embolia pulmonară fatală.

Ne cerem scuze pentru orice greșeli de ortografie. Această pagină este tradus de la  deep vein thrombosis

Close