Boala Kawasaki

Boala Kawasaki

Kawasaki disease
Kawasaki disease
Ce este Boala Kawasaki
Boala Kawasaki este o inflamatie a vaselor de sange de dimensiuni medii, care pot duce la debutul balonul în peretele unei artere coronare care transporta sange bogat in oxigen catre muschi. Acest balon sau anevrism poate duce la un atac de cord, dar e foarte rar. Boala Kawasaki mai apare la fete decât la băieți. Doar un număr mic de sugari și copii mici dezvolta simptome acute și boala Kawasaki. Boala Kawasaki este un illnes prost înțelese, care este o boală rară, dar copilărie este încă vasculită cele mai frecvente care apar la copii, mai ales sub vârsta de 5 ani. Boala Kawasaki mai apare la baieti decat la fete. Boala Kawasaki nu este contagioasa la alți copii și apare de obicei în timpul iernii și primăvara. Aceasta boala a fost descrisa pentru prima data de catre un medic pediatru japonez Kawasaki Tomisaka prin care este numit.

Cauza bolii Kawasaki

Cauza bolii Kawasaki nu a cunoscut cu exactitate, dar se crede că o face anumite infecții joacă un rol important. Inflamația boala Kawasaki iniția probabil infectie in anumite grupuri de pacienti cu tendinta ereditara pentru dezvoltarea de tulburari imunologice, care duce la activarea proceselor inflamatorii care au ca rezultat deteriorarea pereților vaselor de sânge. Boala Kawasaki nu este ereditară, dar predispozitie genetica pentru apariția acesteia nu există. Kawasaki boala nu este contagioasa, dar nu există nici o posibilitate de a preveni această boală și la unii pacienți această boală, rareori, dar poate să apară din nou.

Semne si simptome ale bolii Kawasaki

Boala Kawasaki provoaca anxietate a copilului și de a începe cu temperaturi ridicate inexplicabile o durată de cinci zile. Odată cu apariția a temperaturii, există o inflamație a mucoasei ochiului, fără a rupe sau secretii de la ochi. Boala Kawasaki provoaca o eruptie pe piele în a copilului, de multe ori mai rau in zona abdomenului, care arată ca o erupție cutanată în rujeola sau scarlatina, erupții cutanate cu papule si altele. Aceasta boala determina modificari, cum ar fi buzele foarte roșii, fisuri ale buzelor uscate, roșeață în jurul durere în gât și limbii, care este boabe lucioase, cu pete arată luminoase rosii sau umflaturi pe partea din spate a limbii roșeață, severă în ochi, tuse și curgerea nasului și icter. Kawasaki Boala poate provoca roșeață și umflături la nivelul mâinilor și picioarelor. Două până la trei săptămâni după ce simptomele apar descuamare incepand de la partea de sus a degetelor în bucăți mari. Mai mult de jumatate din pacientii cu boala Kawasaki au cel puțin un ganglionilor limfatici de la nivelul gatului sau ambele. Alte simptome apar, cum ar fi umflarea dureri articulare, articulare, diaree, dureri abdominale, vărsături, iritabilitate, dureri de cap, etc. Forma cea mai severă a simptomelor de boala Kawasaki este implicarea inimii, care poate provoca complicatii grave și pe termen lung, cum ar fi suflu sistolic, aritmie cardiaca, pericardita, miocardita, inflamatia a valvelor inimii sau ca o perturbare majoră a apariției balon în peretele unei artere coronare. Greutatea boala Kawasaki depinde de la copil la copil, si toti pacientii nu au aceleași manifestări clinice și majoritatea pacienților nu vor dezvolta complicații la inimă, de obicei, observate la doar doua procente din copiii infectați. Kawasaki Boala poate fi împărțită în trei etape. Faza acută a bolii Kawasaki este în primele două săptămâni și se caracterizează prin febră și alte probleme acute. Dupa care vine faza subacută la al doilea la a patra săptămână când numărul de trombocite și pot apărea balonul în peretele unei artere coronare. Și, în cele din urmă vine faza de recuperare, care durează de la prima la a treia lună, atunci când toate testele de laborator sunt normale și să se retragă complet modificările vaselor de sange cauzate de boala Kawasaki.

Diagnosticul de boala Kawasaki

Diagnosticul de boala Kawasaki poate fi stabilită în cazul în care temperatura pacientului este de origine incertă, dureaza 5 sau mai multe zile și, dacă acestea sunt prezente patru din cele cinci posibile simptome: noduri conjunctivită, limfatici de la nivelul gatului, una sau ambele, și modificări în gură, erupții cutanate și modificări ale pielii și extremități. În cazul în care nu este posibil să se stabilească un diagnostic precis se consideră ca o formă incompletă a bolii. Rezultatele analizelor de laborator nu sunt specifice bolii Kawasaki, dar cu ei, se poate observa, greutatea și gradul de inflamatie. Acestea sunt indicate prin rata ridicată de sedimentare sange, proteinurie usoara, anemie, numărul de trombocite este de obicei normal la debutul bolii, dar mai târziu este crescut. Când ne-am bănui prezența anevrisme, ECG și ecocardiografie ar trebui să fie făcut și teste suplimentare în cazul în care există anomalii de pe inima.

Tratamentul pentru boala Kawasaki

Pacienții cu boala Kawasaki ar trebui să fie tratate în spital pentru observarea constantă din cauza aspectului posibile modificări ale inimii. Tratamentul include medicamente care reduc inflamația și elimina problemele acute care pot apărea. Cele mai multe dintre copiii dupa boala Kawasaki nu are probleme pe termen lung și, prin urmare, este de o importanță majoră pentru a observa bolii în timp și să înceapă un tratament precoce.

Ne cerem scuze pentru orice greșeli de ortografie. Această pagină este tradus de la Kawasaki disease
Close