Blalock Taussig șunt

Blalock Taussig șunt

Blalock Taussig shunt
Blalock Taussig shunt
Ce este șunt Blalock Taussig

Șunt Blalock Taussig este o operație chirurgicală, care temporar se realizează pe nou-născuți. Blalock Taussig shunt se face pentru motivul că inima nu este livrat suficient sânge îmbogățit cu oxigen la restul corpului. Acest lucru se întâmplă din cauza defect al inimii, cum ar fi tetralogie Falot, atrezie tricuspidiana, atrezia pulmonară și alte defecte cardiace congenitale cianotice.

Simptomele

Simptomele care indică existența acestor boli sunt siniliu pielea, unghiile si buzele. În Blalock șunt Taussig una din ramurile de două artere importante este separată și atașați cu un tub direct la artera pulmonara. Acest tub permite copilului de a avea un flux de sange la plamani.

Shunt Blalock Taussig în curs de pregătire pentru procedura Fontan care vine mai târziu, dar este foarte important pentru copilul după naștere are suficient oxigen în sânge. Această procedură încă de la înființarea acestuia este de mai multe ori, dar modernizat poartă încă numele creatorilor un chirurg Alfred Blalock si cardiolog Helen Taussig. Blalock Taussig șunt foarte important, deoarece prima dată în istoria lumii medicale a fost dovedit faptul că defectul cardiac poate fi reparat.

După Blalock șunt Taussig

După Blalock Taussig pacienții shunt sunt prescrise medicamente pentru prevenirea unui cheag în interiorul șunt și suma depinde de greutatea copilului. După ce pacientul Blalock Taussig șunt nu ar trebui să se deshidrateze și în cazul în care apar trecerea frecventă de scaune moi sau apoase, vomita, transpirație excesivă atunci ai nevoie pentru a contacta un medic. Există posibilitatea ca Blalock Taussig amestec devine înfundat și pentru a preveni fluxul de sange sa, în acest caz, pacientul va avea o problemă de respirație și va deveni cianotic, în acest caz, contactați imediat medicul cardiolog.

După procedura de șunt Blalock Taussig un vizite regulate la medicul cardiolog este necesar. Cardiologul va lucra ecocardiografie a inimii unui copil pentru a determina starea inimii și șunt. Deoarece șunt Blalock Taussig nu este o operatie permanentă, deoarece inima copilului creste si șunt rămâne același, vă puteți aștepta ca bebelusul tau va avea nevoie de soluție constantă și o nouă operație.

În plus față de tromboza de mai sus (formarea unui cheag de sange) este posibilă și apariția de formare seromul, în urma unei proceduri Taussig șunt Blalock, dar foarte rar. Prezența unui seromul, după un șunt Blalock Taussig poate fi ușor de văzut cu ajutorul unei radiografie toracica sau cu ajutorul ecocardiografiei.

Ne cerem scuze pentru orice greșeli de ortografie. Această pagină este tradus de la Blalock Taussig shunt
Close