Atac de cord - infarct miocardic acut

Acute Myocardial Infarction
Acute Myocardial Infarction

Atac de cord - infarct miocardic acut


Esența de diagnostic de atac de cord (infarct miocardic acut)

• infarct miocardic acut este durerea bruscă, severă, în fața unei piept, ceea ce duce la hipotensiune arterială și șoc.

• infarct miocardic acut este rar nedureroasa, masquerading afecțiuni acute cardiacă congestivă, tromboza sincopă, cerebrală, sau șoc de la "inexplicabile" motive.

Febră •, leucocitoza, viteza de sedimentare crescută, creșterea valorilor TGO și LDH în termen de 24-48 de ore.

• ECG: unde Q anormale, de segment ST prelungită; mai târziu simetrice T inversarea undei.

Înțelegerea generală de atac de cord (infarct miocardic acut)

Infarct miocardic acut este necroză ischemică a unei porțiuni localizate a miocardului cauzată de ocluzia coronariana, ca urmare a apariției unui tromb îngustare, sau ateromatoase. Pentru a apariției infarctului miocardic acut vine și fără o ocluzie completă, dacă debitul in artere coronare sunt reduse temporar, de exemplu. în șoc traumatic sau postoperator și hipotensiune arterială care rezultă din orice motiv sau în cazul de deshidratare.

Sediu miocardic și durata depinde de distribuția anatomică a vaselor de sange, locul de ocluzie curent și cel precedent și de aprovizionare adecvată a circulației colaterale. Tromboza apare cel mai adesea în ramura fata arterelor coronare stânga, care conduce la o astfel de perete miocardic anterior al ventriculului stâng. Ocluzia arterei stânga circumflexă duce la infarct antero-laterală. Tromboza arterei coronare dreapta, ceea ce duce la miocardic partea din spate jos a ventriculului stang.

Tabloul clinic de atac de cord (infarct miocardic acut)

Simptomele de atac de cord (infarct miocardic acut)


Durere de avertizare - mai ales în 1/3 din pacienți, schimbări în imaginea de angină pectorală, atac brusc de angina pectorala atipice, neobisnuite sau modificari de digestie legătură, care se pot simți în piept, precedat infarct miocardic acut în termen de câteva ore, zile sau săptămâni .

Durerea unui infarct miocardic acut - ar putea începe pentru timpului de odihnă (chiar și în somn), sau în timpul activităților. O durere similară anginoase la site-ul și răspândirea, dar este mult mai puternic, cu o odihna el nu se oprește, și creșteri rapide în modul de puterea maximă, nu au nevoie, pentru a provoca o moarte, mai mult de câteva minute sau mai mult. Durerea dureaza de ore si de multe ori este de nesuportat. Pacientul se trezeste într-o sudoare rece, senzație de slăbiciune și de timiditate, de cotitură, în căutarea pentru o poziție confortabilă. Pacientul care au infarct miocardic acut nu vrea să mintă în continuare. Următoarele probleme pot aparea singure sau combinate: ușoară durere de cap, sincopă, dispnee, ortopnee, tuse. scurtime de respirație, greață sau vărsături și meteorism.

Nedureroasa infarct miocardic acut au fost 5-15 ° / o din cazuri, durerea este absentă sau mică și ascunsă de complicații imediate, au avut loc vizibil edem pulmonar acut, sau deteriorarea rapide ale inimii, slăbiciune pronunțată, șoc, sincopă, sau tromboză cerebrală.

Semne de atac de cord (infarct miocardic acut)


Semnele fizice sunt foarte diferite, și evident clinic puterea simptome de atac nu este foarte sigur, în corelație cu durata și localizarea infarctului miocardic acut.

Șoc a fost descris în cazurile în care tensiunea arterială sub 80 mm Hg (sau mai mare, în cazul în care există hipertensiune arterială), o culoare palidă față, depresie psihică, piele rece si lipicioasa, cianoză periferică, tahicardie sau bradicardie și un puls slab. Șoc apare numai la atacuri severe de infarct miocardic acut în 8-14% din cazuri. Pentru a soc vine în primul rând din cauza durerii, mai degrabă decât efectele hemodinamice ale atacurilor de cord, o îmbunătățire vizibilă se produce în termen de 30-60 de minute de la relaxarea de durere și de oxigen prescris.

În atacurile severe de infarct miocardic acut sunetul inimii primul și al doilea sunt slăbite, de multe ori vagi. Adesea, există un ritm accelerat și vene varicoase în gât. Imaginea este dominat de edem pulmonar acut și deteriorarea progresiva congestivă. Pentru a facilita găsirea atac în timpul examinării este normal sau redus intensitatea primul ton sau scăzută a tensiunii arteriale sistolice.

Temperatura nu apare în infarctul miocardic acut, precum și în timpul stării prelungite de șoc. Este de obicei, creste la 37,8 și 39,4 ° C (100-103 ° F) rar până la 40,6 ° C (105 ° F) în termen de 24 de ore și a avut loc 3-7 zile.

Rezultatele analizelor de laborator de infarct miocardic acut sunt: ​​leucocitoza este 10-20 mii leucocite. Ea apare de obicei pe a doua zi, și dispar după o săptămână. Atacul este viteza de sedimentare a obișnuit, creșterea a doua zi sau a treia și a rămas săptămâna ridicate 1-3. SGOT activitate este crescut în primele ore 6-12, are un punct de varf in 24-48 de ore și se întoarce la normal in 3-5 zile. Nivelurile de acid lactic rămân zile a crescut 5-7. Teste standard sunt posibile în anumite instituții.

ECG de atac de cord (infarct miocardic acut)

Modificări ECG de infarct miocardic acut nu sunt în bună corelare cu volumul de tabloul clinic al accident vascular cerebral. Imaginea caracteristică constă în modificări specifice care trec stereotipă "evolutia" în câteva săptămâni. În infarctul miocardic acut, atacul este ridicarea unui segment ST și T valuri și valuri anormale Q, de segment ST fi mai tarziu a revenit la locul său și unda T devine invers simetric. Corect ofacute infarct miocardic diagnosticul bazat pe ECG poate fi rezolvată numai prin prezența tuturor trei modificări. Segmente de serie STT ei înșiși sunt suficiente, dar nu cu punctul de vedere al diagnosticului. Din fericire, modificările caracteristice atunci când este lăsat bloc de ramură, sau atunci când un precedent miocardic ECG in mod constant sa schimbat. Chiar și în aceste cazuri, dacă ECG luată la începutul anului, într-un atac, văzut de multe ori schimbări în segmentul ST.

Complicatiile de atac de cord ( Acute Myocardial Infarction )

Daune cardiacă congestivă și șoc apar în atac și accident vascular cerebral pot dezvolta insidios sau brusc, cu aritmie sau embolie pulmonară. În fiecare zi ar trebui să fie tratate distensia venelor gâtului, un ritm rapid, zgomotul de regurgitare mitrala, pulsatii anormale ale inimii, ficatului sensibil și dureros extinsă și edem sacrală.

Dacă nu dau anticoagulante, în 10-20% din cazuri picioare datorate fleabite sau vene pelviene duce la embolism pulmonar. Aceasta este o caracteristică a statului acute și convalescență.

Aritmie apare după infarct miocardic acut și este considerat a fi cauza de deces la 40% dintre pacienți. Mecanismul constă fie stop cardiac sau fibrilație camera, care apar după un șoc sau de deteriorare a inimii, și mai târziu există o tendință de a fi cauza principală. Monitorizarea continuă a relevat prezența de tahicardie ventriculară, bloc AV complet și alte aritmii mai puțin grave. Greve ventriculare premature duce de multe ori la aritmii mult mai grave și fibrilația ventriculară mai târziu sau secundar, dar nu mai devreme sau primar. Este important să se recunoască momentul aritmie, în scopul de a iniția terapia.

Modificări vasculare cerebrale pot apărea din cauza la o scădere a tensiunii arteriale generate de infarct miocardic sau embolie a avut loc din cauza trombului murale. Consiliul este de a lua ECG la toți pacienții cu modificările cerebrovasculare.

Infarct miocardic acut reaparut la 5% dintre pacienți, sau se manifestă stare prelungită de numărare miocardic tuturor primul atac. Ruptură de inima nu este comun. Dacă se ajunge la ea, și se întâmplă de obicei în prima săptămână.

Perforarea septului interventricular în infarctul miocardic acut este foarte rară. Aceasta se caracterizează prin apariția bruscă a unui zgomot puternic și dur sistolice și de deteriorare miocardic acut. Acest lucru este să se facă distincția între insuficiență mitrală cauzată de infarct sau de disfunctie mușchi papilar. Ambele duce la deteriorarea inimii si necesita o interventie chirurgicala la inima. Anterior necesare pentru a stabiliza starea pacientului in cateva saptamani sau luni si faceti-va un cateterism cardiac drept și stâng, care ar putea, eventual, arată schimbări semnificative hemodinamice.

Precoce în convalescență după anevrisme ventriculare apar și embolie arteriala periferica. Aproximativ 20% dintre pacienții de infarct miocardic acut dezvolta un fel de anevrism, sau ventriculul stang akinesis, care sunt recunoscute de către clinic anormale pulsații precordiale paradoxale. Unii dintre acești pacienți vin într-o stare de deteriorare inimii refractare și constă doar din ajutorul intervenției chirurgicale.

Umăr-mână sindrom apare după imobilizarea prelungită de braț și umăr cauzate de "distrofie simpatică reflexă". Sunt rareori pot fi preveni. Durere devreme peste umăr vătămate însoțit de mâini durere, tumefiere și slăbiciune a mâinilor și a transpirație excesivă sau redusă. În cazul în care starea de șoc persistă, există oligurie, anurie și necroză tubulară.

Prognosticul pentru atac de cord (infarct miocardic acut)

Mortalitatea generală în prima lună după infarct miocardic acut este de aproximativ 30%. Cel mai mare număr de decese survenite în primele 12 de ore. Punct de vedere clinic severe infarct miocardic acut pentru recuperarea integrala necesare 6-12 săptămâni. Mortalitatea crește cu stare prelungită de șoc, insuficiență cardiacă severă devreme, leucocitoza cu eozinofilie peste 25.000, febră peste 40 ° C (104cF), diabet zaharat necontrolat terapeutic, persoanele în vârstă, atac de cord deja existente, în special în cazul în care factorii de mai sus sunt combinate. Embolie pulmonară, care nu este tratat cu anticoagulante, apoi echilibrul aritmie persistentă și prelungită miocardic se menține, și în timpul recuperării precoce.

Supraviețuirea pe termen lung este în funcție de capacitatea de îngrijire medicală și de prezența altor boli cronice. Recuperare completă clinică și ECG permite 10-15 ani de viață. Pacienții cu semne de insuficiență cardiacă, aritmie, angină pectorală mor in termen de 3-6 ani.

Ne cerem scuze pentru orice greșeli de ortografie. Această pagină este tradus de la Acute Myocardial Infarction
Close