Tricuspida atrezie

Tricuspida atrezie

Tricuspid atresia
Tricuspid atresia
Tricuspida Atrezia apare un procent foarte mic de nou-născuți (circa 0,005%). Cei mai multi pacienti cu aceasta conditie au alte boli de inima. Tricuspida Atrezia poate să apară ca un defect izolat, apoi asociat cu stenoza arterei pulmonare și defect de sept atrial sau asociat cu defect de sept ventricular sau persistența canalului arterial persistens. Sânge din atriul drept trece in atriul stang, vine în plămâni și trecând prin septul ventricular defect în ventriculului drept sau în cazul în care este vorba de o rudimentară ventriculului drept si artera pulmonara, în acest caz, trece prin canalul arterial din aortă persistens in pentru circulatia pulmonara. Tricuspida Atrezia împiedică inima să furnizeze organismului cu sânge îmbogățit cu oxigen. Acest defect apare inainte de nastere, deoarece valva tricuspidă nu se dezvolta corespunzator. Întrucât sângele nu este în măsură să curgă prin valva tricuspida, ventriculul drept nu reușește să se dezvolte. Bebelusii nascuti cu atrezie tricuspidiana anvelopa usor, au pielea albăstruie și sunt adesea scurt de respirație.

Testul poate stabili un impuls puternic, apicale și suflu sistolic și tril de-a lungul marginii din stânga a sternului, apoi cianoza, policitemie si degete mai groase.

ECG de atrezie tricuspidiana

ECG prezinta devierea axei electrice la stânga sau hipertrofia ventriculara. Pentru un diagnostic definitiv este necesar să se facă o cateterism cardiac si angiografia cardiograf. În cazul în care este un flux scăzut de sânge pulmonar, metoda de alegere este anastomoza intre o. Subclaviae si artera pulmonara. Până în prezent, nu sa dovedit a fi utile anastomoze intre atriul drept si artera pulmonara.

Tricuspida atrezie de tratament - Tricuspid atresia

De îndată ce vom stabili existența tricuspida atrezie copilul va fi admis la unitatea de terapie intensiva neonatala în cazul în care copilul respiră cu ajutorul unui aparat de respirație și a pregătit pentru operație. În prima operație, dacă este necesar, shunt artificiala este plasat pentru a menține fluxul de sange prin plamani. După o scurtă pauză, și de recuperare a copiilor cardiolog decide când vor merge la o altă operațiune care este Hemifontan proceduri sau Glenn statusul de ceva vreme, care conecteaza venele transporta sangele care jumătate cu oxigen scazut direct la artera pulmonara. La finalul procedurii Fontan vine în care restul venelor care transporta sangele cu o cantitate mica de oxigen este conectat direct la artera pulmonara si ea poarta de asemenea, că de sange la plamani.

Prognosticul tricuspidiana atrezia

După operație, starea pacientului se îmbunătățește, dar poate provoca complicatii, cum ar fi aritmii, scaune moi, care durează la patru perioadă lungă de timp, acumulare de lichid în cavitatea peritoneală, insuficiență cardiacă congestivă, blocarea șunt artificiale, accident vascular cerebral sau mortii subite. Prognosticul nu este bun în ceea ce privește viața.

Ne cerem scuze pentru orice greșeli de ortografie. Această pagină este tradus de la Tricuspid atresia
Close