Fontan procedura

Fontan procedura

Fontan procedure
Fontan procedure
Procedura Fontan este o procedura chirurgicala pe cord deschis utilizat la copii cu un defect în structura inimii si a vaselor mari, care sunt prezente la naștere, în care un canal este format pentru un pic de sânge cu oxigen pentru a ocoli ventriculul drept și să treacă direct la plămâni pentru oxigen nou. Operație Fontan se efectuează pentru a face față cu mai multe anomalii cardiace congenitale complexe, inclusiv o supapa de inima tricuspide lipsește, o supapa de inima tricuspide este anormal dezvoltat, atunci când o valvă pulmonară nu se dezvoltă în mod corespunzător cu un sept ventricular intact, atunci când elemente ale partea stanga a inimii nu se dezvolta complet, atunci cand oamenii cu o mare lăsat un ventricul ventriculul drept și mici, dublu ventricul drept de admisie. Acest tip de procedura medicala efectuate la copii cu varsta de doi-trei ani, și înainte de această procedură medicală, mulți copii au deja un șunt bidirecțional Glenn.

Procedura Fontan poate fi efectuată în mai multe moduri, dar în toate acestea se conectează posterior vena cava la artera pulmonara. Pacienții cu hipertensiune pulmonară arterială nu poate efectua procedurile Fontan. Operație Fontan două forțe principale de conducere care să permită fluxul de sangele sarac in oxigen in plamani sunt cresterea presiunii in venele și respirație. Presiunea în venele este crescut de 3-4 ori cu această procedură. Când ne-am respira în aer curat, volumul interior a majorărilor de san si de aer proaspăt este tras în căile respiratorii. În același timp, sangele este atras in plamani si a cailor respiratorii, sânge intră în plămâni, cu o lipsă de oxigen și vine îmbogățit cu oxigen. În scopul de a interventii chirurgicale Fontan se efectuează pacientul trebuie să aibă plămâni buni.

Există diferite forme de proceduri Fontan, cum ar fi:


Conexiune atriopulmonary sau Fontan clasică este operațiunea în care camera de colectare a inimii, care colectează sânge cu oxigen scazut din corp este izolat de restul inimii si apoi extinderea acestei camere colectare a fost după aceea atașat la artera pulmonara dreapta care transportă sângele oxigenat de la mică inimă la plămâni și căile respiratorii.

Tunelul laterală sau o conexiune totală cavopulmonary este utilizat, deoarece acesta a ajuns la concluzia că sângele provine din vene în colectarea Camber este crearea de turbulențe și produce cheaguri care creează după probleme mai mari. În această operație Fontan, fluxul sanguin care vine din partea de sus a corpului este conectat la partea de sus a arterei pulmonare dreapta, dupa care camera de colectare este atașat la partea de jos a acestei artera pulmonară dreaptă, apoi în mod artificial în formă de țeavă materiale jumătate a fost plasat în camera de colectare.

Conductă extracardiace este un tip de chirurgie Fontan, în care SVC conectează artera pulmonară dreaptă pulmonară, dar IVC care vine de la jumătatea inferioară a corpului este în legătură cu un material artificial ca o formă de tub.

Pentru a fi de succes operație Fontan, este necesar să se ventricul unic nu este prea afectat de lucrările de pompare de sânge sub presiune și arterele pulmonare trebuie să rămână relaxată, în caz contrar sângele nu ar fi în măsură să curgă.

Probleme de circulație Fontan sunt jumătate din inima nu, venos tensiunii arteriale hepatică, sistemice venos tensiunii arteriale, tulburări de coagulare, fluxurile de sânge într-un cerc închis, dilatarea în atriul drept, hipertensiune arterială, conexiune anormala intre vene si artere, disfunctii ale un lichid limpede care ruleaza de-a lungul corpului și imposibilitatea de a face exercitii fizice.

Dupa operatie Fontan unii copii sunt în măsură să se ocupe cu activitatea fizica este extrem de în timp ce în unele copii, și puțin efort este o povară grea, dar cele mai multe sunt la mijloc. Cele mai multe dintre copiii dupa operatie Fontan folosi sangele mai subtire pentru a preveni crearea de cheaguri în sânge.

Ne cerem scuze pentru orice greșeli de ortografie. Această pagină este tradus de la Fontan procedure
Close