Glenn șunt

Glenn șunt

Glenn shunt
Glenn shunt
Ce este șunt Glenn

Șunt Glenn este un tratament temporar, care se aplică pe copii (care precede procedura Fontan) pentru a îmbunătăți fluxul de sânge la plămâni, în cazul în care un singur ventricul este de lucru în mod corespunzător, iar celălalt este mult mai mică și nu trimite suficient sange pentru a organismului și plămâni. Glenn șunt este o intervenție chirurgicală în care vena cava superioara este conectat la artera pulmonara dreapta pentru a trimite dreapta sânge în plămân și trece inima si ventriculul lui subțire care previne fluxul de sânge corespunzătoare. Shunt Glenn încearcă să se sustragă de inima complet inadecvate și a lui este uneori aplicată ambii plămâni și apoi este numit Glenn bidirectional șunt.

Care au nevoie de Glenn șunt

Pacienții care au nevoie de Glenn șunt sunt cei care suferă de un defect cardiace congenitale și semne prin care se poate recunoaște sunt pielea albăstruie, buzele și unghiile, care apar ca urmare a deficitului de oxigen în sânge. Glenn șunt este tipul de chirurgie paliative, care nu rezolvă problema sau se efectuează pe cord deschis, dar se face o mica incizie in piept, după care pacientul stă în spital câteva zile.

După ce cu succes procedura de șunt Glenn, procedura Fontan este o extensie logică, dar acestea nu sunt efectuate împreună, deoarece acestea pot face o presiune mare pulmonare. Marele avantaj al șunt Glenn este capabil de a face foarte devreme la copii și de a îmbunătăți astfel calitatea vieții lor. Dezavantajul șunt Glenn faptul că la unii copii nu este o creștere a presiunii pulmonare, ceea ce duce la mai multe probleme.

Clasic șunt Glenn este acum foarte rare, deoarece depășește bidirecțional operatie Glenn șunt. Bidirecțională șunt Glenn este de obicei un al doilea în spatele Blalock interventii chirurgicale Taussig, care se face pe nou-născuți. Avantajul procedurii bidirecțional șunt Glenn este faptul că ea permite fluxul de sange, cu lipsa de oxigen la plămâni atât și nu afectează copac artera pulmonară. Acesta este un avantaj pentru continuarea de către motivul pentru care procedura Fontan necesită copac intacte artera pulmonară. Un alt avantaj este faptul că acest tip de operațiune șunt Glenn este faptul că nu produce consecințe pentru vas de sânge pulmonar, care pot ingusta si ingrosa ca urmare a presiunii pulmonare a crescut. Glenn șunt este o operațiune foarte sigur, dar se întâmplă ca moartea survine în anumite situații. După șunt Glenn-a lungul timpului poate exista reapariția episoade cianotice și saturație periferice, în unele cazuri, poate duce la infectii si exsudat pericardic sau pleural.

Ne cerem scuze pentru orice greșeli de ortografie. Această pagină este tradus de la Glenn shunt
Close