Defect septal atrial - ostium secundum, ostium primum

Defect septal atrial - ostium secundum, ostium primum

Atrial septal Defect
Atrial septal Defect
Cea mai comuna forma unui defect septal atrial este prezența de tip ostium secundum de prezența în mijlocul defect septal, în timp ce mai puțin frecvente primum tip ostium care se află mai jos în septul și, în aceste cazuri, există anomalii ale valvelor mitrala tricuspide . În ambele cazuri, oxigen normală saturat de sânge de la atriul stâng trece în atriul drept, în mod mii creșterea cardiacă ventriculară dreaptă debitului si a fluxului pulmonar. Defect primum, insuficienta mitrala determina strain.defect ventriculară stângă în mijlocul septal.

Ostium secundum defect septal atrial este defect septal atrial cea mai comuna si apare atunci cand septul atrial nu este complet închis în timpul dezvoltarea inimii. Secundum ostium creează o gaură în centrul peretelui care separa atriile două prin care sângele curge de la stânga la dreapta prin gaura.

Ostium primum defect septal atrial este forma cea mai simplă a canalului atrial septal atrioventricular sau defect. Atrium de bază este împărțită de către septul primum în afară de partea din față a unei structuri a septului atrial la pacienți în timpul dezvoltarii fetale. Ostium primum defect par a fi defect mai complicat pentru a repara, deoarece el este asociat cu abateri ale celor două valve cardiace paralele. Ostium primum defectului a fost mai putin frecvente, dar mai periculoasă decât defectul secundum ostium. Când vine vorba de contopirea a pernelor superioare endocardului si perne inferioare endocardice vine la închiderea primum ostium. Pacienții cu defect primum ostium în copilărie avea probleme cu insuficiență cardiacă congestivă, deoarece inima nu mai pompeaza sange ca are nevoie organismul.

Tabloul clinic al defectului septal atrial

Simptome si semne de defect septal atrial

Majoritatea pacienților cu insuficiență sept atrial un defect sunt asimptomatice. În cazul în care există un șunt care duce la dispnee, oboseala, sau decompensare cardiacă. Pulsații vizibile sui palpabile în ventriculului drept în spațiul intercostal II și III la stânga sternului se aude un suflu sistolic moderat, care este un rezultat al debitului crescut prin valva pulmonara. Sau pe partea de sus a inimii aude un zgomot mediu moale, care este un rezultat al debitului crescut prin valva tricuspida, în special în inspirație. Trilla nu este comun. Al doilea ton este larg rupt și nu se schimbă în raport cu respirația.

Radiologice ale defectului septal atrial

Arterele pulmonare mari, cu pulsații puternice, a crescut model vasculare pulmonare, a crescut ventriculară în atriul drept și butonul aortic mic.

ECG: dreptul de devierea axei de energie electrică. privind incomplet sau complet dreapta bloc de ramură este întâlnită în cele mai multe cazuri. Ostium primum defect la o deviere a axei electrice la stânga, cu o rotație în plan frontal, vizavi de mișcare a mâinilor de ceas.

Teste speciale pentru defect septal atrial

Cateterismul cardiac este posibil să se calculeze cantitatea de sânge care trece între atriul stâng și dreapta, apoi intracardiacă și presiunile pulmonare, precum și a rezistenței vasculare pulmonare. Cateterul poate trece prin defectul in atriul stang. Angioneurotic cardiography poate detecta dacă în cauză este ostium primum defect sau o regurgitare mitrala.

Tratamentul de defect septal atrial

Mici defecte septale nu ar trebui să fie tratate chirurgical. Tratamentul chirurgical al septului atrial care necesită aceste defecte a căror este șuntul stânga-dreapta (de două sau de trei ori mai mare decât debitul sistemic), cu usoara sau nici o rezistență sporită pulmonare. Riscul operațional este mic, deci va trebui să trateze chirurgical pacienții a căror raportului intre 1,5:1 flux pulmonare și sistemice.

Intervenția chirurgicală nu este indicată în cazurile de hipertensiune arterială pulmonară și invers Mos Craciun, din cauza riscului de decompensare cardiacă acută.

Prognoză a defectului septal atrial

Pacienții cu mic SANTO poate trăi o viață normală, cu o mai mare SANTO supraviețui vârsta de mijloc sau o dată ulterioară, înainte de a veni la apariția hipertensiunii pulmonare sau o decompensare cardiacă. Mai târziu, de obicei duce la fibrilatie atriala si rezistenței vasculare pulmonare. Un mare Santo duce la handicap fizic in acele 40 de ani. Creșterea rezistenței vasculare pulmonare cauzate de hipertensiune arterială pulmonară rar întâlnit în copilărie atunci când vine vorba de tipuri de sept atrial defect al secundum, dar este comună în cazul defectului primum septul, după 40 de ani de existență, precum și tipurile de defecte septale atriale de secundum poate dezvolta hipertensiune pulmonara .

Mortalitatea operatorie cu utilizarea mașinii de circulatie extracorporeala este scăzută (<1%) la pacienții sub 45 de ani, care nu sunt sub presiune și au decompensată <60 mm Hg. Crește 6-10% la pacienții de peste 40 de ani, ele au, de asemenea, decompensare cardiacă și creșterea presiunii> 60 mm Hg. Cel mai mare număr de supraviețuitori arată îmbunătățire semnificativă.

Ne cerem scuze pentru orice greșeli de ortografie. Această pagină este tradus de la Atrial septal Defect
Close