Pulmonară supapa de stenoză

Pulmonară supapa de stenoză

Pulmonary valve stenosis
Pulmonary valve stenosis
Stenoza valvulara pulmonara, creste rezistenta de muncă producției, creșterea presiunii în ventriculului drept și limitează cantitatea de debit în plămâni. În timp ce nu există nici un șunt, saturatia de oxigen arteriala de sânge este normal, dar cianoza cauza stenoza marcat de periferice, reducând astfel debitul cardiac. Degetele de clubbing si policitemia este puțin probabil să apară în cazul în care există un defect de sept atrial, permițând în acest mod de a veni cu trecerea sângelui din atriul drept în stânga. Stenoza arterei pulmonare este un obstacol la nivelul tractului de ejectie a ventriculului drept și este deformare relativ comune cardiace congenitale. Constricția pot fi localizate la nivelul fi subvalvular, la nivelul arterei pulmonare și subvalvular supapa, si poate reprezenta un combinații mai localizate. Stenoza valvei pulmonare Boala este cea mai comună formă de obstrucție izolat căii de ejecție a ventriculului drept. Defecte cardiace congenitale apar într-o interacțiune complexă de factori genetici și de factorii de mediu. Este rar pentru a găsi cauza malformatii congenitale cardiace, cum ar fi, de exemplu, rubeola materna sau abuzul cronic excesiv de alcool în timpul embriogenezei mama. Diverși factori, cum ar fi radiațiile hipoxie, ionizante, anumite medicamente au efecte teratogene. Riscul de defecte cardiace congenitale la copiii ai căror părinți cu malformații cardiace congenitale este scăzută, 2-5%, și nu ar trebui să fie un obstacol în planificarea puilor.

Tabloul clinic stenoza valvei pulmonare

Simptome si semne de stenoză de valvă pulmonară


- Cazurile moderate (în cazul diferenței de presiune dintre artera pulmonara ventriculul drept este mai mică de 50 mm Hg) au fost asimptomatice.

- Stenoză moderată și severă (dacă gradientul depășește 80 mm Hg), a indus-o în timpul obositoare dispnee (fără insuficiență cardiacă), amețeli și dureri în piept pentru a relaxarea ventriculului drept apar în cazurile severe, aceasta este însoțită de edem, dispnee crescut si oboseala .

În spațiul intercostal doua și a treia la stânga sternului poate forma un fior proeminent și auzi un suflu sistolic clară și dură. Stenoza Infundibular în prezența murmur se aude în spațiul treia și a patra intercostales. În cazurile severe, din cauza susurul al doilea ton este neclar. Componenta pulmonară este redusă, prelungită sau absente. Ambele componente pot fi auzite in cazurile severe de mijloc. Există, de asemenea galop presystoles și-a exprimat "un" val în puls venos, în cazurile severe. Simptomele depind de gradul de ingustarea valva arterei pulmonare. Pacienții cu stenoză ușoară au de obicei nu prezinta simptome si boala, de obicei, nu arată un progres semnificativ în cursul vieții, și să dezvăluie prin concluziile studiului murmur. Stenoză mai severe împiedică o creștere corespunzătoare a debitului cardiac în timpul efortului fizic și în curând la expresia de oboseala, dispnee (respirație dificilă) și poate duce la apariția de sincopă (pierderea tranzitorie a conștienței). S-ar putea fi deschiderea de comunicare dintre atriul drept si atriul stang la nivelul foramen ovale. Cu trecerea de sânge, cu o cantitate insuficientă de oxigen de la dreptul de a atriul stâng, și apoi în circulația sistemică și duce la cianoza. Ca toate defectele cardiace cianogenici, iar aceasta încetinește creșterea și creșterea greutății corpului și înălțimea copilului.

X-ray examinărilor și fluoroscopie de stenoza valvei pulmonare

Mărimea inimii poate fi normal. Cu toate acestea, în funcție de severitatea bolii poate fi crescut ventriculului drept si atriul de inima sau poate fi foarte mare. Artera pulmonară este dilatat, cu pulsații slabe sau absente în cazul stenozei valvulare, în timp ce pulsatiile normale in stenoza infundibular. Vascularizația pulmonară este normală sau redusă, în cazurile severe valve pulmonare. În acest fel este posibil să se determine dacă valvulare tipul infundibularis stenoză și, împreună cu "vopsea diluare" curba pentru a confirma prezența sau absența șunturilor asociate. Angiografie descrie anatomia defect, inclusiv infundibulum ventriculului drept.

ECG: devierea axei electrice la hipertrofia ventriculara dreapta sau dreapta, unda P proeminent.

- Cateterismul cardiac este posibil să se determine gradientul de presiune ca vârful de trecere cateter

Tratamentul de stenoza valvei pulmonare

Stenoza pur cu hipertrofie progresează evident și gradientul prin 75-80 mm Hg pot fi tratate cu interventii chirurgicale cu o mortalitate operatorie mică și rezultate excelente în cele mai multe cazuri. Defect trebuie să fie corectată sub controlul direct al ochiului; neajunsuri aveți o hipertrofie puternic de ejecție A trebuie corectată prin gaura din ventriculului drept.

Previziuni de stenoza valvei pulmonare

Pacienții cu stenoză moderată pot avea o viata normala. Pot dezvolta endocardita bacteriană. Stenoza marcat poate duce la insuficiență cardiacă, în special în anii douăzeci și treizeci de ani. Stenoza usoara poate fi asimptomatic in copilarie si copilărie, dar simptomele de inima, inclusiv decompensare cardiacă a devenit mai pronunțată în anii următori. Doar 12% dintre pacienți pot supraviețui 50 de ani. În caz de stenoza pura coincidenta cu endocardită bacteriană apare în 1% din cazuri pe an.

Ne cerem scuze pentru orice greșeli de ortografie. Această pagină este tradus de la Pulmonary valve stenosis
Close