Persistența canalului arterial

Persistența canalului arterial

Patent ductus arteriosus
Patent ductus arteriosus
Persistența canalului arterial apare atunci cand canalul arterial în curs de dezvoltare nu se închide și persistă ca un șunt conectarea ramura stanga. Pulmonara si aortica, de obicei, în apropierea subclaviae stânga. Sânge vine de la aortă prin canalul continuă în tensiunii arteriale sistolice și diastolice, aceasta este o formă de artere venoase fistule în ce modul de lucru al ventriculului stâng este crescut. La unii pacienți, obliterantă modificări ale vaselor de sânge din plămâni care conduc la hipertensiune pulmonara. În acest caz, șunt este bi-directional sau dreapta-stânga.

Tabloul clinic al persistenței canalului arterial

Simptome si semne de persistența canalului arterial


Nu există nici un simptom până la o decompensare ventriculara stanga. Inima este în limite normale sau usor crescut cu o acțiune puternică la partea de sus. O presiune puls largă și presiunea diastolica este scăzută. Pentru a stânga, pe marginea sternului în primul spațiu intercostales poate fi auzit zgomot continuu dur "al mașinii", accentuate în sistola târziu. Trilla este comună. Dacă există o creștere semnificativă în divizarea ventriculului stâng prezent și paradoxală a două ton.

Radiologice de persistența canalului arterial

Inima este normală în dimensiuni și contur, dar nu poate fi în creștere și atriul stâng și ventriculului stâng. Protruzia evidentă a aortei și atriul stâng.

ECG de brevet canalului arterial
Constatările normale sau semne de extindere a ventriculului stâng, care depinde de lățimea conductei.

Teste speciale:

Cateterismul cardiac este posibil să se stabilească șunt stânga-dreapta. Cateter poate trece de la un. Pulmonara prin ductul in aorta si cu ajutorul angioneurotic cardiography este posibil să se excludă prezența altor defecte (cum ar fi ruptura Valsalva. Sinusurilor în inima dreapta), care produce un sunet similar cu persistens canalului arterial.

Tratamentul pentru persistența canalului arterial (
Patent ductus arteriosus )

În mâinile cu experiență, mortalitatea operatorie este scăzută (<1%), de aceea este recomandabil să se închidă duet lui. Mortalitatea operatorie a fost mai mare la pacienții vârstnici. De aceea, trebuie să fim prudenți în consilierea de intervenție chirurgicală, în special în cazul în care pacienții sunt asimptomatici și nu au hipertrofie ventriculara stanga. Cel mai mare risc reprezintă endocardită bacteriană subacută.

În cazul în care există o indicație de hipertensiune pulmonara pentru ligatura sau tăierea duetul sunt în litigiu, dar opinia contemporană este în favoarea ligging, în toate cazurile, în timp ce un alt shunt stânga la dreapta, în timp ce crește fluxul pulmonare, presiunea într-o. Pulmonară a fost <100 mm Hg.

Previziuni pentru a persistenței canalului arterial

Șunturilor mari în copilăria timpurie cauza mortalitate ridicată. Șunturilor mai mici sunt compatibile cu durata lunga de viata vârstă. Cea mai frecventa complicatie este scăderea congestivă a functiei cardiace. De asemenea, pot să apară și endocardită bacteriană. Un procent mic de pacienti au hipertensiune arterială pulmonară și, astfel încât la nivelul membrelor inferioare, mai ales degetele de la picioare sunt cianotic (față de culoarea obișnuită a degetelor. În această condiție nu este pacientul pentru operatie.

Ne cerem scuze pentru orice greșeli de ortografie. Această pagină este tradus de la Patent ductus arteriosus
Close