Defect septal ventricular

Defect septal ventricular

Ventricular septal defect
Ventricular septal defect
Un defect septal ventricular este inima defect t este, de fapt, o deschidere în partea superioară a septului interventricular, a devenit, datorită pseudartroza a septului aortica. În acest fel, sangele trece din ventriculul stang unde de înaltă presiune, ventricul drept, în cazul în care presiunea este scăzută. În cazurile de 1/4-1/3 șunt nu este suficient de mare pentru a duce la tensiuni la inima. În cazul șunturilor mari, nu există tensiune și ventriculele dreapta și din stânga. Defect septal ventricular este mai comun defect cardiace congenitale. Inima cu defect septal ventricular o gaură ("gaura" de comunicare nefiresc), în peretele dintre ventricule. Se poate apărea ca o tulburare singur, izolat sau în combinație cu alte defecte congenitale. Defect septal ventricular poate fi, de asemenea, dobândite pe parcursul duratei de viață a statului, de exemplu, după infarctul miocardic acut. Aceasta este împărțită în mai multe categorii, în funcție de localizarea și aspectul marginilor defectului. Semnificația clinică a defectului septal ventricular depinde de mărimea, localizarea, nivelul tensiunii arteriale in plamani si rezistenta in ventriculul stang. Defect septal ventricular mic provoacă o ușoară amestecare de sânge între camerelor și nu provoacă tulburări semnificative dinamica de sânge. În contrast, un defect septal ventricular mare poate încet, dar sigur duce la o creștere a presiunii la nivelul plămânilor, rezistentei vasculare pulmonare, modificări ireversibile în vasele de sânge pulmonare și, eventual, sindrom Eisenmenger (fluxul de sange intre camerele a fost invers, de la dreapta la ventriculului stâng). Defect septal ventricular determină un murmur cardiac caracteristică și infecții recurente ale sistemului respirator superior. Defect septal ventricular mare nevoie de închiderea plăgii chirurgicale, care are, de obicei, un rezultat excelent.

Tabloul clinic al defectului septal ventricular

Simptome si semne de defect septal ventricular


Tabloul clinic depinde de diametrul defectului și prezența sau absența crescut rezistenței vasculare pulmonare. Dacă defectul este mic la stânga la dreapta șunt este mic, în cazul în care defectul este mare, rezistenta fluxului de sange intre cele doua ventricule este mic, deci este șuntul stânga-dreapta este mare, creșterea rezistenței vasculare pulmonare scade la stânga la dreapta și de șunt convertește suflu sistolic în murmurul unilateral. În a treia și a patra poate fi intercostal spațiu de-a lungul sternului poate fi auzit un timp, murmur tare, aspru sistolic. Acest lucru nu poate fi constatarea numai defecte mici. În cazul de șunturi mari la partea de sus a inimii este data creșterea ventriculului drept, poate fi auzit un murmur la mijlocul diastolice și poate fi auzit tonul treia.

Radiologice ale defectului septal ventricular

În șunt mare, ventriculului dreapta sau la stânga sau ambele, după cum atriul stang si arterele pulmonare au fost extinse, iar fluxul pulmonar este crescut.

ECG de defect septal ventricular

Acesta poate fi normal sau poate arata hipertrofie a ventriculelor dreapta, stânga sau ambele.

Teste speciale pentru defect septal ventricular

Cu cateterism cardiac, este posibil pentru a diagnostica chiar si cele mai dificile cazuri. La copiii cu decompensare cardiacă este necesar să se stabilească un diagnostic si tratament adecvat consultanță.

Tratamentul defect septal ventricular

Defect de sept ventricular - Ventricular septal defect poate fi asimptomatic cu hemodinamica normala a inimii. Cu toate acestea, la copii poate fi un defect grav care duce la deces din cauza decompensare cardiacă. Acești pacienți trebuie supus unei interventii chirurgicale. Caz ideal pentru interventii chirurgicale cu utilizarea mașinii de circulatie extracorporeala este una cu mare șunt stânga-dreapta, hipertrofie ventriculara stanga, si doar hipertensiune pulmonară moderată. Când vine vorba de hipertensiune pulmonară și-a exprimat (presiunii în artera pulmonară> 85 mm Hg), și stânga-dreapta șunt este mic, atunci riscul de chirurgie este de cel puțin 50%. Intervenția chirurgicală este contraindicată în cazul în șunt este inversă. Cu toate acestea, în cazul în care o intervenție chirurgicală este necesară în cazul de decompensare cardiacă cauzată de mare șunt stânga-dreapta recomandă plasarea unui inel în jurul valorii de artera pulmonara, ceea ce va reduce șunt. Doar la copiii de 5-6 ani, este necesar să se facă o corecție definitivă. Bazat pe experiența creșterii acesta a ajuns la concluzia că unele defecte sunt închise în mod spontan (probabil 30 - 50%). De aceea, chirurgia ar trebui să fie amânată până în copilăria târzie, cu excepția cazurilor în care incapacitatea de viață este foarte puternic sau cand se ajunge la concluzia că o creștere hipertensiune pulmonara.

Prognoză de defect septal ventricular

Pacienții cu păduri tipice, se pot aștepta la o viață normală, cu excepția faptului că ele sunt întotdeauna dezvolta endocardită bacteriană. Cu șunturi mari din copilaria timpurie-un cardiacă congestivă apare și acești pacienți supraviețui rareori 40 de ani. Șunt inversă întâlnite în aproximativ 25% din cazuri și conduce la un sindrom Eisenmengerovog.

Ne cerem scuze pentru orice greșeli de ortografie. Această pagină este tradus de la Ventricular septal defect
Close