Stent coronarian

Stent coronarian

Coronary stent
Coronary stent
În ultimii cincisprezece ani nu a fost frecventă boală aterosclerotică cardiovasculare, inclusiv o blocare parțială sau completă (stenoză) a arterelor care alimentează creierul cu sânge. Dintre aceste patru artere, în cele mai multe cazuri, față, se îmbolnăvesc - o artera carotida, de obicei, mult mai mare în diametru decât ultima - vertebrale, ceea ce duce la fluxul de sange deranjat și o serie de consecințe de care cu siguranță cea mai gravă - accident vascular cerebral. Cei mai importanți factori de risc pentru dezvoltarea unui blocaj parțială sau completă a arterei carotide: hipertensiune arteriala, diabet zaharat și grăsimi crescute de sânge. La unii pacienți, există doar un singur factor, unii doi, trei, ceea ce înseamnă că va fi aproape inevitabil primi bolii aterosclerotice, singura întrebare este când. În afară de acestea, există factori de risc, cum ar fi patrimoniul mai mic, modalitati de a trai, activitate fizică scăzută, stresul. . .

Încorporarea stent coronarian începe, precum și angiografia coronariana. Unele dintre arterele din zona abdomenului, pe încheietura mâinii sau a brațului este perforat. Firul este introdus in artera prin care, cu cateter vine la începutul arterelor coronare, care este chiar deasupra valva aortica. În timpul stent coronarian pacientul este treaz tot timpul în contact cu echipa care a efectuat procedura. Această procedură se numește punct de vedere tehnic de intervenție coronariană percutanată (PCI), precum și domeniul de cardiologie interventionala.

După ce cateter a fost adus la începutul poziției cateter artera, bun de cateter coronare confirmă intravenoasa de contrast in artera. Un om are două artere, stânga și dreapta, care se împarte în artera descendentă anterioară și circumflex. Prin interiorul unui cateter in artera coronara se introduce firul coronarian. Ea este făcută din oțel, dar cu un cap special concepute, care poate fi moale sau tare, in functie de ce fel de schimbări pe vas de sange. În interiorul arterelor, prin fir coronarian introduce toate celelalte sisteme: baloane, stent coronarian, sisteme de aspirație a cheagului de sânge, de tăiere sisteme de placi, sisteme de măsurare a severității stenozei și chiar o sondă cu ultrasunete special care poate capta interiorul coronarian arterelor.

Schimbările de pe arterele coronare pot varia de la ușoară până la un blocaj complet al unui vas de sânge. Odata ce firul trece îngustarea sau blocarea, balonul este setat la lovit greutatea lipidelor, împins la perete și a face loc pentru stent coronarian. Baloane umfla la presiuni foarte mari, care variază de 10 - 20 atmosfere. Pentru a ilustra, într-o presiune anvelope auto este de doi la trei atmosfere. După pregătirea navei, într-un stent coronarian nava este introdus.

Un stent coronarian este un metal mic proteză ca un izvor de la un pix. Vas de sânge vine montat pe un balon și după ce inflația a balonului rămâne pentru totdeauna în interiorul vaselor de sânge. În timpul implantare de stent coronarian o varietate de complicatii sunt posibile care necesită intervenție medicală, de rar din alte domenii: chirurgie cardiaca chirurgie vasculară de transfuzii, etc Echipa care efectuează PCI trebuie să fie pregătite să recunoască și să se ocupe cu orice complicații care pot apărea în timpul performanța procedurii.

După implantare de stent coronarian, există două probleme. Prima problemă este tromboza, care este. Formarea unui cheag de sânge în stent coronarian. Împotriva acestei probleme, ne luptăm terapia duala antiagregant plachetar. O altă problemă este reacția vas de sange in prezenta stent coronarian, care este, desigur, un corp străin. Această problemă este deosebit de pronunțată la pacienții cu diabet zaharat, cu leziuni lungi în vasele mici de sange. . . Acesta este motivul pentru Stenturi coronariene sunt folosite impregnate cu substanțe speciale, care previn și reduc vas de sange de reacție.

Dovezile colectate arată că artera carotida stenting cu siguranță mult mai puțin sigură decât endarterectomy carotide la pacientii cu stenoza simptomatică și asimptomatică artera carotida. Ratele de accident vascular cerebral si deces au fost mult mai mare la pacienții cu stent-o artera carotida implantat, comparativ cu cei tratați cu endarterectomy.

Procedurile de diagnostic ia, în medie, 15-30 de minute, și terapeutice, punerea stent, de obicei, 30-60 de minute. Proceduri mai complexe, atunci când sunt puse stenturi coronariene mai multe, poate dura mai mult de doua ore. Pacientului după 24 de ore este eliberat pentru a merge acasă. Pacienții cu infarct miocardic acut, spitalizarea este prelungit la câteva zile după procedură. De control la medic, se recomandă cel puțin două ori în primii doi ani.

După o implantare de stent coronarian într-o arterei coronare, pacientul trebuie să ia în mod regulat pentru a lua terapie antiplachetară dublă de mai multe luni la un an, uneori mai mult, în funcție de când a fost instalat stent. Aceasta terapie este extrem de important, având în vedere că una dintre complicatiile de tromboza, care pot să apară în prima zi, prima săptămână, dar după o lună. Orice întrerupere a terapiei antiplachetare în mod voluntar dublă, fără consultări cu un cardiolog, poate duce la apariția trombozei de stent coronarian.

După ce pacientul coronarian implantare de stent nu ar trebui să fie supus la efort fizic, inclusiv: Stenturi ordinare la trei luni și șase luni pentru filmat. Sub efort înseamnă ridicarea și împingerea de încărcare marfă = efort care necesită mai multe tensiuni fizice. Respirație profundă obișnuită de aer înainte de activitatea fizică, lung urcatul scarilor, mersul cu bicicleta și să accelereze deal. Efort fizic excesiv poate condiționa formarea trombilor la locul de montare de stent.

Ne cerem scuze pentru orice greșeli de ortografie. Această pagină este tradus de la Coronary stent
Close