Stenoza mitrala

Stenoza mitrala

Mitral valve stenosis
Mitral valve stenosis

Stenoza de valvă mitrală este o boala cronica care duce la inima reumatismale unul sau mai multe atacuri de febră reumatică, care creează o rigiditate și deformare a valvelor inimii. Rezultatul acestui fapt este reflectat în stenoza și regurgitare, și, uneori, ambele sunt. Valvele mitrale au fost afectate în 50-60% din cazuri, leziunile asociate supape mitrala si aortica sunt întâlnite în 20% din cazuri, daunele numai supape aortei în 10% din cazuri. Valve tricuspide au fost doar bolnavi cu supape mitrala si aortica și în 10% din cazuri. Supape artera pulmonara sunt rareori afectate.

Tabloul clinic al stenozei valvei mitrale

Cea mai veche semn de boala organica a cardiacă valvulară severă este exprimat murmur, cu toate acestea, cele mai vechi date referitoare la prejudiciul valvulară semnificativă hemodinamic este găsit în timpul examinării cu raze X, fluoroscopie, ECG. În acest fel, putem detecta mai devreme creșterea sinus coronarian. Și constatările atente fizice pot fi de mare beneficiu in diagnosticul atunci când vine vorba de afecțiuni ale valvelor inimii.

Procedura de boli de inima valvulara asimptomatice:

Prevenirea de stenoza de valva mitrala

Reînnoirea reumatismul articular acut pot fi prevenite.

Evitați expunerea la infecția cu streptococ.

Permanent profilaxia cu antibiotice de pacienti sunt sortate sub 35 de ani și cei care știu că au fost expuși la infecția cu streptococ.

Tratament prompt si adecvat al infecțiilor cauzate de streptococ hemolitic.

Pacienții ar trebui să se acorde consiliere privind restaurarea dinților, tractului urogenital, chirurgie posibil, etc. În acest fel, este posibil pentru a preveni endocardita bacteriană subacută și bacteriemie.

Măsuri generale de stenoză de valvă mitrală - Mitral valve stenosis

Pacientul este necesar să se explice posibilitatea eventuală de capacitatea fizică redusă mai târziu în viață. In timpul studiului, pacientii ar putea fi detectat schimbari in glanda tiroida, atunci acestea pot provoca anemie, si aritmii, este necesar să se mențină starea generală de sănătate și pentru a evita obezitatea si oboseala fizică excesivă.

Mai mult de 75% dintre pacienții cu stenoză mitrală au fost femei care au fost mai puțin de 45 de ani. Chiar și un grad relativ mic de îngustare a se manifesta cu anumite constatări auscultatorii. Dacă vana este redus mai puțin de 1,5 cm la pacienții cu dispnee și deranjez. Interval scurt diastolice în timpul tahicardie se reflectă în lipsa de umplere ventriculară. De aceea, debitul cardiac mai mic, iar sangele este colectat în atrium, venele pulmonare si capilare. Deci, există o congestie pulmonară constantă, iar simptomele sunt mai pronuntate. Situată în jos în timpul nopții conduce la o creștere suplimentară a volumului de sange in plamani, dispnee paroxistica nocturna, sau pentru a lichidului în alveole pulmonare transpiratia si edem pulmonar acut. Ea poate aparea, de asemenea, în congestie pulmonară severă, datorită bronsita acuta sau infecție respiratorie acută, ca urmare a apariției de endocardită bacteriană subacută sau cardita reumatismala acuta. Ca urmare a intretinere pe termen lung a presiunii venoase pulmonare conduce la deschiderea anastomozei dintre venele pulmonare și bronșice, în formă de varice bronsice submucosal.

Cincizeci la 80% dintre pacienți au fibrilatie paroxistica atriala cronica sau, care poate accelera apariția dispneei și edem pulmonar. Ca urmare a formării trombilor în atriul stâng Douăzeci la 30% dintre pacienții din perioada ulterioară au arterele cerebrale, viscerale și periferice.

În 40-50% din pacienți au dezvoltat dreptul de dilatare hipertrofiei ventriculare și decompensare. Acest lucru conduce la semnele tipice de decompensare cardiaca dreapta.

La unii pacienți motivele măsura necunoscute arteriolelor pulmonare contracta pentru a reduce și, în acest fel crește presiunea în artera pulmonară și accelerează dezvoltarea de decompensare cardiaca dreapta. Acești pacienți au dispnee de ușor, deoarece acestea sunt mai puțin pronunțate de ieșire din cauza cardiaca folosit la oboseală și slăbiciune mare la efort.

Tratamentul pentru stenoza de valva mitrala

Închis valvulotome de valva mitrala este recomandată numai în cazurile în care simptomele sunt cauzate de obstrucție mecanică a valvei mitrale, și nu din cauza insuficienței mitrale. Înlocuirea valvei mitrale este indicat în cazurile de stenoză și regurgitare. Dacă există semne de stenoză mitrală, fără zgomot a tensiunii arteriale sistolice este greu de crezut că există semne de regurgitare mitrala. Pe ECG hipertensiune arterială și aortic valve leziuni au fost însoțite de semne de hipertrofie ventriculara stanga, dar dacă în cazul stenozei mitrale au aceleași semne. Cu toate acestea, în cazul în care partea de sus a inimii este un suflu sistolic moderat, diagnosticul depinde de interpretarea rezultatelor generale.

Analiza diagnostic specială poate fi utila in cazurile dificile. Acestea includ: angioneurotic cardiography, vopsea curba de diluție, cateterism cardiac stâng și de la stânga curba de marcare ventriculare sau insuficiență ventriculară stângă. Interventia chirurgicala este indicata pentru cazurile moderat severe în cazul în care nu există decât o ușoară dispnee de efort si oboseala. Acest lucru se datorează faptului că din cauza stenozei mitrale este foarte diferit, și din cauza semnificativa a mortalitatii (3-5%), precum și frecvența de re-creare a stenozei.

Prognosticul pentru stenoză mitrală

Febră reumatică repetat poate provoca în orice moment decompensarea cardiacă fatale. Amenințare constantă se manifestă în posibilitatea de a dezvolta endocardita bacteriană.

În general, pacienții cu stenoză mitrală severă mor de insuficienta cardiaca persistente, în anii treizeci și patruzeci de ani, și după o perioadă lungă de incompetență generale.

Ne cerem scuze pentru orice greșeli de ortografie. Această pagină este tradus de la  Mitral valve stenosis
Close