Cardiacă tamponadă

Cardiacă tamponadă

Cardiac tamponade
Cardiac tamponade
Ce este tamponadă cardiacă

Tamponada cardiaca este o rara viața în pericol complicație în care există o acumulare de lichid, sânge, cheaguri, sau de gaz în spațiul pericardic, spațiul dintre miocardului și pericard. Tamponadă cardiacă este de compresie a inimii din cauza presiunii crescute spatiul pericardic, ceea ce duce la ventriculară insuficient de sange de umplere și reducerea debitului cardiac si a tensiunii arteriale redusă. Acumularea de fluide în pericard, în cantitate suficientă pentru a provoca obstrucție semnificativă a fluxului de sânge în camera de ardere, ceea ce duce la tamponada cardiacă, complicații severe, care pot fi fatale daca nu este tratata rapid.

Cauze de tamponadă cardiacă

Cauzele de efuziune pericardică și apariția tamponadei cardiace pot fi diferite, dar lichidul din spatiul pericardic este cel mai adesea afectat din cauza pekaditisa, traumatisme toracice, disecție aortică, cicatrici, cancerul de hipotiroidism, cancer pulmonar, tumori hHeart, insuficienta renala, a Celulele sanguine, radioterapie, răni la inima, lupus eritematos sistemic, uremie, dupa un atac de cord si chirurgie pe cord deschis. Cantitatea de fluide acumulate în spațiul pericardic nu este direct legată de apariția tamponadei cardiace. Acumularea rapidă de cantități mici de lichid poate provoca simptome severe de tamponada cardiacă, deoarece nu există nici un moment să se întindă suficient de pericard, cauzand o presiune bruscă asupra dificultăților debitul cardiac și sânge. Dacă în spațiul pericardic fluidele de acumulare este lent, pericardul se poate adapta la cantități mari de lichide, chiar până la 2 litri, fără apariția tamponadei cardiace. Cei mai multi pacienti au o cantitate moderata de fluide în spațiul pericardic, care nu duce la apariția tamponadei cardiace, dar cauza dificultăți de respirație. În tabloul clinic al tamponadei cardiace putem vedea o scadere a tensiunii arteriale, creșterea tensiunii venoase sistemice și tahicardie, cu murmur cardiac tăcut.

Simptomele de tamponadă cardiacă

Cele mai frecvente simptome care apar în acumularea de fluide în spațiul pericardic, care duce la tamponada cardiaca sunt dispnee si dureri precordiale cauzate de pericardită, care sunt reduse în poziție verticală și înclinat în față. Într-o stare care duce la dezvoltarea de tamponadă cardiacă Putem vedea semnele următoarele semne pot apărea: pericardita, poate fi văzut oscilând modificări de tensiune de ECG, modificări nespecifice în segmentului ST și undei T, X-ray a inimii și a plămâni au arătat umbra simetric extinsă la cardiace. Tamponadă cardiacă este o condiție acută însoțită de paloare, transpirații și anxietate, conduce la hipotensiune arterială și tahicardie, vene umflate de pe gât sunt vizibile. Ecocardiografia relevat prezența de lichid liber în spațiul pericardic și colapsul diastolice a cavităților cardiace drepte. Principalul simptom al tamponada cardiacă este durerea în piept, dificultăți de respirație și oboseală. Cantitate mai mare de lichide în dispnee pericardic cauza spațiu severă, datorită presiunii asupra plămânilor, dificultate la înghițire, datorită presiunii asupra esofagului, tuse din cauza presiunii asupra traheei și bronhiilor și nevoia de a vomita din cauza presiunii asupra organelor abdominale. Pacientul este palid, și degetele, nasul și urechile sunt învinețită, acoperite în sudoare și inima lui este de lucru rapid. În plus față de teste standard de tamponadă cardiacă se aplică și testat pentru HIV și tuberculoză. Cateterism cardiac, cu măsurarea presiunii în camerele inimii pot ajuta in diagnosticul, dar, uneori, o pierdere de timp, deoarece tamponada cardiacă este o condiție pune viața în pericol.

Tratamentul de tamponadă cardiacă

Tratamentul de tamponadă cardiacă se reduce la eliminarea fluidelor din spațiul pericardic și realizarea fluxul sanguin normal. Lichidul este eliminat cu ajutorul acului de construcții și fluxul de sânge se realizează prin acordarea ser fiziologic intravenos. Este de asemenea posibil pentru a elimina o parte din pericardului pentru a elimina lichidul dar este foarte rar folosit. În timpul tratamentului tamponada cardiacă, oxigenul este dat la pacient. După îndepărtarea fluidelor, cauzând apariția de tamponadă cardiacă trebuie să fie dezvăluit. Cardiace rezultatul tratamentului tamponadă este bun, dar se poate veni înapoi, în cazul în care tamponada cardiacă este netratata poate cauza moartea.

Ne cerem scuze pentru orice greșeli de ortografie. Această pagină este tradus de la cardiac tamponade
Close