Angina pectorala - ("Inima mea doare")

Angina pectorala - ("Inima mea doare")

Angina pectoris
Angina pectoris
Esența de diagnostic al anginei pectorale

• etanșeitate sau presiunea ca durere, retrosternală sau ușor la stânga ("inima doare"). Apare rapid în timpul efortului, se poate extinde și pierde după pauză.
• După exerciții ușoare la 70% dintre pacienți este diagnosticat anormale ECG;% alții 3O avea o modificări ECG normal sau nu diagnosticat.

Discuție generală a anginei pectorale - ("Inima mea doare")

Angina pectorala este de obicei cauzata de boli de inima aterosclerotice, dar în unele cazuri nu există nici o boală coronariană semnificativă, ca urmare a stenoză aortică severă sau insuficiență, a crescut metabolismul, așa cum este cazul cu hipertiroidism sau după tratament tiroida, anemie indicat, și tahicardie cu o batai rapide ventriculare. Esența mecanism este discrepanța dintre cerințele de infarct în oxigen și valoarea trecut prin arterele coronare. Următoarele trei grupe sunt determinate de ischemie relativ sau absolut miocardic:

O cantitate limitată de oxigen, care este răspândit prin arterele coronare:

Factori includ stenoza aterosclerotică vasculare, circulație colaterală și constricția reflexă ca răspuns la starea emoțională, rece, boli gastro-intestinale in partile superioare.

Factorii de sânge constau de anemie, hipoxemie și policitemie (vâscozitate crescută).

Factorii circulatorii sunt reflectate în scăderea tensiunii arteriale, datorită aritmie, hipotensiune arterială, hemoragie și procedura Valsalva, precum și a redus presiunea de umplere a arterelor coronare de stenoza aortica sau insuficiență.

Creșterea debitului cardiac anginei pectorale - (Angina pectoris )

Factorii fiziologici sunt stresul, excitare, tulburări de digestie si metabolism după consumul de alimente grele. Factori patologici sunt (ca o producție mare), inclusiv anemie, tireotoxicoza, fistule arteriovenoase, și feocromocitom ..

Crescut de oxigen miocardic cauzat de creșterea frecvenței cardiace, la fel ca în stenoza aortică sau insuficiență și hipertensiune arterială diastolică, sau consumul de oxigen crescut din cauza tireotoxicoza, sau în orice caracteristică stare de excreție crescută de catecolamine (state pheochromocytoma, emoționale severe și hipoglicemie).
În timpul cateterism cardiac modificări fiziologice apar, care duce la angină pectorală, care este, în fapt, angina pectorala drepte cauzate de exercițiu prelungit. Notă creșterea semnificativă a presiunii ventriculului stâng și înainte ECG pot vedea semne de angină pectorală și modificări ischemice. Crește consumul de oxigen la nivelul miocardului. Aceste schimbări sunt în favoarea insuficiență ventriculară stângă și de a reduce suspiciunea de apariție a anginei pectorale.

Tabloul clinic al anginei pectorale - ("Inima mea doare")

Istoricul medical:

Diagnosticul de angină pectorală depinde, aproape în întregime de istorie și ar trebui să permită pacientului să descrie simptomele, în felul lor, prin evidențierea mâinile loc și o calitate a simptomelor. Istoria cuprinde următoarele categorii:

Angina pectoris
Angina pectoris
Circumstanțele care favorizează și eliminarea angină pectorală - ("Inima mea doare")

Angina pectorala apare de obicei în timpul mersului, în special de-a lungul pantei, sau atunci când urcatul scarilor. Oboseala la efort duce la închiderea glotei și torace accelerează de atac, simti ca si cum inima te doare. În funcție de tipul de activitate, angină pectorală apare în timpul oboseala și se oprește atunci când pacientul este așezat în picioare sau în liniște. Pacienții preferă să rămână într-o poziție în picioare decât să mintă. Unii pacienți se simt mai ușor după vărsături și, prin urmare, tind să atribuie dificultățile lor la dificultăți în stomac. În fiecare pacient, nu poate provoca angina pectorala activități de aceeași intensitate, dar cu atât mai puțin, după posibilități masa de prânz, în timpul excitare, sau atunci când o persoană este expusă la un vânt rece. Mese grele și stări emoționale puternice pot declanșa un atac, chiar și fără obositoare.


Caracteristicile de disconfort al anginei pectorale - ("Inima mea doare")

Pacientii de multe ori nu se plâng de dureri din cauza anginei pectorale, dar este un sentiment de etanșeitate, de ardere, presiune, sufocare, inima doare, dureri, se întinde, prezența de gaz sau tensiune. Adesea asociata cu tulburari de digestie. Atac de angină pectorală este nu niciodată nu apare în forma de dureri de clar localizate sau dureri în formă de atac al cărui loc de injectare poate determina cu degetul. Apare rapid in timpul stresului și creșterea rapidă în intensitate până când pacientul este obligat să oprească și să ia o pauză, chiar dacă la începutul problemele nu au fost la fel de severe.

Pectorală localizare angină pectorală și răspândirea de durere

Sediu de durere este diferită în mulți pacienți, dar este încă aceeași într-un singur pacient. În cazurile de disconfort este parte a sentimentului spatele și la stânga sternului. Atunci când face un pic mai mult la stânga sau la dreapta nu este atât de des, caracteristic central se mișcă și se simt adanc in piept. Deși angina pectorala se poate raspandi la fiecare segment de la C2 la T10, de obicei, de extindere la umărul stâng și partea superioară a brațului, și, adesea, se mută în jos și în interiorul mână și cot la antebraț, încheietura mâinii, sau degetele patrulea și al cincilea. Întâlnite rareori radiatii la umărul drept și în jos, dar caracteristicile sunt aceleași. Uneori, la începutul anului anginei pectorale poate fi simțită în partea de jos a maxilarului, de bază sau din spate a gatului, sau a plecat de mare în spate. Angina pectorala este, aproape sigur, este exclus, în acele cazuri în care pacientul arată și partea laterală a degetului îndreptate în punctul cel mai dureros. Eu de obicei, pacientul spune că inima lui doare.

Timp de atac de angina pectorala - ("Inima mea doare")

Pecotris pectorală are o durată scurtă și complet se retragă fără consecințe. În cazul în care atacul este accelerată de oboseala si pacient opriți imediat și de odihnă, dureri anginoase sau inima nu doare durează mai mult de 3 minute (deși majoritatea pacienților gândit să dureze mai mult). Atacurile cauzat mesele grele sau sunt un rezultat de furie nu dureaza mai mult de 15-20 de minute ..

Alte modificări care ar putea, de asemenea, potențează pecotris pectorală trebuie să fie luate în considerare. Acestea includ: hernie Colecistită, hiatus defilare, tireotoxicoza, aritmii paroxistice, hipotensiune arterială și insuficiență ventriculară stângă ..

angina pectoris pain
angina pectoris pain
Semnele de angină pectorală - ("Inima mea doare")

În timpul atacurilor spontane sau induse a crescut semnificativ tensiunii arteriale sistolice și diastolice, doar ocazional în timpul durerea apare si ritm accelerat. Masaj carotidian sinusurilor deseori duce la durere, dar se pierde mult mai rapid decât de obicei dacă vă încetinească ritmul cardiac. Această procedură este foarte utilă în cazurile de "angină atipică".

Este important pentru a detecta semne de boli, care au o miză în boli de inima aterosclerotice. Acestea includ: diabet zaharat (retinopatie sau neuropatie), tuberosa, sau planul de tendinosa, sau modificări care sunt în creștere anginapectoris, cum ar fi hipertensiune arterială, tireotoxicoză, hipotensiune arterială, și stenoza aortică sau mitrală. Pacienții cu angină pectorală cu aparatul cardiovascular normal în 25-40% din cazuri. S-au observat și boală arterială periferică ocluzivă, retinopatie hipertensiva si cardiomegalie, zgomote semnificative și semne de insuficiență cardiacă ..

Rezultatele analizelor de laborator al anginei pectorale - ("Inima mea doare"):

Posibilii factori de sprijin sunt: ​​anemie, hipercolesterolemie, diabet zaharat și boli ale tractului intestinal gastro în ceea ce este necesar să se acorde atenție. STS ar trebui să fie efectuate periodic. Este necesar să se facă o imagine statică a pieptului pentru a exclude boli de plamani, inima si oasele.

ECG în stare de repaus este normal la 25% dintre pacienții cu angină pectorală. Modificările se manifestă în atrioventricular anormale sau sistemul de conducere intraventriculară în hipertrofia ventriculara stanga, infarct miocardic, sau vechile non-specifice modificări în segmentele STT.

În cazul în care diagnosticul este suspectat că este necesar să se facă testul oboseala. Încercarea la oboseală, nu trebuie să fie de lucru înainte de a se stabilește că o ECG normal la repaus și durerea nu este caracterul atât de proaspătă. Aceste măsuri sunt necesare pentru a preveni stresul la pacienții cu ischemie miocardică acută sau subacută. Un test pozitiv înseamnă depresia ECG oboseala orizontală de cel puțin trei mm sau definitiv de segment ST în jurul valorii de depresie, în unul sau mai multe fire. Depresia a segmentului ST ("J"), alinierea T val sau subdenivelare de segment ST este mic nu serveste si in scopuri de diagnosticare. Testul standard pentru produc schimbări semnificative în angina pectorală doar în 50-60% dintre pacienți. Procentul este mult mai mare în cazul ECG luate în timpul unui atac spontan, sau în cazul în care testul este ceva mai lung oboseala.

Selectiv angiografia coronariana sunt:

Experiența a arătat că a crescut angiografia este o metodă relativ sigură, și decide asupra modificărilor anatomice ale arterelor coronare. Cu toate acestea, unii pacienți cu angină pectorală adevărate cu angiografia normală, astfel încât aceasta nu poate exclude boala coronariana.

Diagnosticul diferențial al anginei pectorale - (Angina pectoris )

Reacțiile psihofiziologice cardiovasculare sunt neglijate grup de boli cu durere in piept adesea descris ca fiind "inima doare", durează ore sau zile, dar a crescut oboseala nu se opresc la restul. Adesea există o durere scurtă durată în formă de lovituri de cuțit bat sau pe partea de sus a inimii sau peste precordiala. Stres emotional si oboseala face durerea mai dificilă. Adesea prezenta cauza hiperventilatie si dispnee, palpitații, oboseală și dureri de cap. Plângere comună este epuizarea constantă.

"Sindromul de peretelui toracic anterior," este distinctiv, deoarece dureri musculare în mod clar limitate intercostalis, presiunea pe care reproduce dureri în piept. Compuși Chei sau inflamație, care sunt calde, umflate si rosii (așa-numita sindromul Tietzeov.) Caracter difuz dau dureri în piept, care este, de asemenea, cauzata de presiunea locală. Diagnostic dificil intercostal nevrită (herpes zoster, diabet zaharat, etc.).

Sensibilitatea zonei ksifoid crește durerea la nivelul sternului inferior și presiunea asupra reînnoit xiphoideus processus. Ambele pot să apară la pacienții cu angină pectorală.

Boala de col uterin sau coloanei vertebrale toracice (boala degenerativa a discului, anumită simpatie înnăscută, "artrita", se referă la căile dorsale) produce durere ascuțită și severă similar cu angină pectorală în funcție de localizare și de difuzie, dar este conditionata de anumite mișcări sau a coloanei vertebrale gât atunci când mint , sau de efort de conducere

Adesea se gândește la ulcus peptic, colecistita, cardiospasm și tulburări gastro-intestinale functionale, deoarece unii pacienti ameliorarea anginoase vărsături dificultăți. În aceste tulburări, simptomele sunt legate de aportul alimentar și nu sunt legate de oboseala. Radiografia este util în diagnosticul. Randamentele Bol, pe o dieta adecvata si medicatie.

Durerea de hernie hiatală apar în părțile inferioare ale părților piept sau abdomen și superioare ale produselor alimentare cel mai abundent în poziție culcată sau îndoire. Calmeaza durerile dieta usoara, antiacide, poziția semi-înclinat și de circulație.

"Masiv" stenozei mitrale sau hipertensiunii pulmonare din cauza bolii pulmonare cronice pot provoca uneori durere în piept că nu este diferită de durerea de angină pectorală, inclusiv aplatizate sau depresia segmentului ST. Evidentă în tabloul clinic al stenozei mitrale sau boli pulmonare, și ECG arată abaterea axei electrice la dreapta, sau hipertrofie ventriculara dreapta deschisă.

Prognoză anginei pectorale - (Angina pectoris )

Fluxul se extinde, cu frecvență variabilă și intensitatea atacurilor, accentuate remisii complete si ocazional episoade de infarct miocardic, sau se termină în moarte subită. Mediu de supraviețuire după un atac de angină pectorală este de 8-10 ani, iar mortalitatea anuală cauzate de angină pectorală este de 5-8%, dincolo de ceea ce se așteaptă în funcție de vârstă și sex. Varsta sunt trunchiate: diabet zaharat, hipertensiune arterială, cardiomegalie, insuficiență congestivă, infarct miocardic, aritmii și tulburări de conducere în sistem. Prognostic saraci la pacientii care au suferit un atac înainte de 40 de ani. Jumătate dintre pacienți au murit brusc, și infarct 1/3 miocardic. Insuficiență cardiacă este considerat ca făcând parte din cauza singular de deces.

Forme de angină pectorală - ("Inima mea doare")

Angina decubit


Pacienții cu angină pectorală tipică sau inima doare au, de obicei din timp în timp și imediat după atacul a merge la culcare sau atac poate trezi le. Într-o poziție șezând sau în picioare, eliberați încet durerea ta. Astfel de episoade sunt scurte si frecvente. Dacă aceste schimbări apar brusc apar pe timp de noapte, și mai ales dacă durerea a revenit pe timp de noapte, trebuie să fie căutate condiții care cresc angină pectorală. În cazul în care, cu toate acestea, nu a fost nimeni găsește acest tip de anginoase decubit infarct miocardic iminent, iar rata de mortalitate este mare în cazul în care pacientul este tratat pentru preinfarction angina pectorala.

Angină pectorală persistentă - ("Inima mea doare")


Factori agravanti, cum ar fi stresul emotional si tireotoxicoza ar trebui să fie tratate cu atenție, deoarece acestea reprezintă 5-10% din cazuri. Un procent mare de pacienți cu angină prelungită tip de durere sunt diagnosticati cu infarct miocardic și a murit brusc. Altele sunt calma brusc în jos și să devină asimptomatice. Doar o durere și încă câteva s-au extins în piept, probabil din cauza ischemie miocardică, cu nici o dovada de necroză miocardică.

Preinfarction angină pectorală - ("Inima mea doare")

În aceste situații, pacienții sunt tratați ca și cum acestea sunt suferă de infarct miocardic:

Un atac brusc de angina pectorala.

Creșterea rapidă a frecvenței, intensitatea și durata.

Schimbare bruscă în locul sau de radiații.

Greață sau vărsături asociate cu durere.

Continuu sau decubit angina pectorala repetate.

Ne cerem scuze pentru orice greșeli de ortografie. Această pagină este tradus de la Angina pectoris
Close